Tjitskids

Tjitskids

Tjitskids is de ‘kinderafdeling’ van de praktijk-tjitske. Ook zij kunnen hier terecht voor coaching en massage. per slot van rekening zijn zij onze minimensjes, alleen de benadering is anders uiteraard. Omdat kinderen nog heel erg open staan voor hun omgeving, is het vaak moeilijk om alle prikkels die ze binnen krijgen te doseren en te verwerken. Met name hooggevoelige kinderen hebben moeite met deze filtering en verwerking. Daardoor raken ze overprikkeld en uit balans en kunnen er allemaal fysieke en/of emotionele klachten ontstaan. Coaching en/of massage kan dan ondersteunend zijn.

Kinder massage

Kinder massage is een mooi en zachte manier om lichaam en geest weer in balans te krijgen, omdat kinderen door deze aanraking het teveel aan prikkels makkelijker los kunnen laten. Het geeft rust en ontspanning en versterkt tegelijk het immuunsysteem. De massage wordt altijd op het kind afgestemd en in overleg samengesteld I het voor de eerst dat het kind kennismaakt met massage? Dan is een half uurtje vaak al genoeg. Al het kind bekend is massage, dan kan het bijvoorbeeld al wat langer. Wat vindt het kind fijn? Massage van alleen de voeten? kies dan voor de voetreflex massage. Massage van rug en voeten met geurende olien? Kies dan voor de balans- relax massage. Ook de metamorfose massage is heel fijn voor kinderen. Er is van alles mogelijk, het kind is leidend. Tijdens de massage blijft er altijd een ouder/ begeleider aanwezig.

tjitskids

Workshops

Workshops zijn een leuke manier om kennis te maken met massage. Voor groepn van maximaal 10 kinderen (bijvoorbeeld op school of kinderopvang) is er de ” relax met tjitskids’ workshop. Deze wordt in overleg samengesteld. In deze workshop leren kinderen op speelse, laagdrempelige manier kennis maken met onderlingekindermassage, gecombineerd met een beetje kinderyoga en meditaieoefeningen. Voor ouders en kinderen is er de OUDER en KIND workshop. In deze workshop is er even echte quality-time voor jullie. Op een simpele en speelse manier, leren jullie elkaar een korte massage geven. Handen, voeten, rug, gezicht enz.. Dit is jullie uitje. Voor kinderen die massage door een vreemde nog spannend vinden, kan dit de ideale oplossing zijn. TIP: de Metamorfose massage is heel makkelijk aan te leren en thuis uit te voeren. Hiervoor hoeven alleen de sokken uit. Ook geldt hier weer, alles in overleg.

VISIE

Ik geloof heel erg in, en ga uit van ieders eigen kracht. Zeker ook bij kinderen. Mensen / kinderen weten onbewust vaak heel goed wat ze nodig hebben, alleen soms kom je er even niet bij. Ik ben er niet om kant en klare oplossingen aan te reiken, ik ondersteun je in het zelf ontdekken wan wat jij nodig hebt. Dan versterkt het je, is het blijvend en kun je eventuele volgende situaties beter aan. Ieder mens is anders en alles is met elkaar verbonden. Daarom zal mijn werkwijze ook altijd holistisch zijn.

tjits kids